FOLLOWERS

Προσωπική Σελίδα στο  Facebook

Κυριακή 14 Αυγούστου 2016

ΤΙ ΒΙΒΛΙΑ ΕΧΩ ΣΤΗΝ ΒΙΒΛΙΟΘΉΚΗ ΜΟΥ (ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ) & HAIR STYLE

ΟΙ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΤΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ της Μάρα Μεϊμαρίδη.

Σμύρνη στα 1887. Η Κατίνα είναι μια έξυπνη κι αδίστακτη Σμυρνιά. Στους φτωχομαχαλάδες όπου ζει γνωρίζει την Αττάρτη, μια Τούρκα, που τη μυεί στη μαγεία. Κανένα εμπόδιο δε σταματά πλέον μια μάγισσα, κι η Κατίνα βάζει μπρος να ανέβει ψηλά. Ερωτικά φίλτρα, μπουγιούμ, λιώματα και μαγικά αποδεικνύονται αλάνθαστα. Καταφέρνει να πάρει τέσσερις άντρες, τον ένα καλύτερο από τον άλλον, τον ένα πλουσιότερο από τον άλλον. Ανεβαίνοντας όλο και πιο ψηλά στο ράγκο (κοινωνική τάξη), η Κατίνα ανακατεύεται στις δουλειές τους και κουμαντάρει άξια τα εμπόρια, τις μπάνκες, τα καπνά, φτάνοντας μια μέρα να διαφεντέψει και την ίδια τη Σμύρνη. Οι γραφές της, τα ξόρκια και τα μαγικά βρέθηκαν σ' ένα σκονισμένο μπαουλάκι, εκατό χρόνια μετά, στο σπίτι της Αίγινας, όταν η Ευθαλία κι η εννιάχρονη κόρη της Κατίνα, εγκαταλείπουν το χωριό τους και καταφεύγουν στη Σμύρνη σε αναζήτηση καλύτερης τύχης. Εκεί, θα μυηθούν στην μαγεία από μια αινιγματική Τουρκάλα, την Αττάρτη κι όλα θ' αλλάξουν στη ζωή τους.
Αρώματα, μαντείες, προφητείες, αλλά και χειροπιαστά ξόρκια και μάγια από γυναίκες σε άντρες για να τις αγαπήσουν!... Το best seller, που διαβάστηκε και αγαπήθηκε από εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες και ταυτόχρονα η ακριβότερη παραγωγή της ελληνικής τηλεόρασης είναι γεγονός.

Έτσι και εγώ αποφάσισα να κάνω κάτι εμπνευσμένο από αυτο το βιβλίο αλλά σίριαλ "Οι μάγισσες της Σμύρνης" την Κατίνας Καραμάνου Αλία Σαμπαντζή μπέη .
Οι μπούκλες Vang είναι δίχως άλλο από την ιδανικότερη επιλογή χτενίσματος για κλασική ομορφιά και απόλυτη θηλυκότητα αμέσως προσφέρει φινέτσα, κομψότητα στην εμφάνισή σου.

Στη δεκαετία του ’40 του ’30 και του ’50, οι γυναίκες για να εκφράσουν τη θηλυκότητα τους έφτιαχναν τα μαλλιά τους κυματιστά και μπούκλες χρησιμοποιώντας τα ως το ιδανικό “αξεσουάρ” για τις καμπυλωτές και σέξι σιλουέτες που ήταν το πρότυπο της εποχής.

Προσωπικός λογαριασμός:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου