FOLLOWERS

Προσωπική Σελίδα στο  Facebook

Τετάρτη 17 Αυγούστου 2016

Day of the dead - Sugar Skull - Face Painting by Panos Mr.Savvas

Η μέρα των νεκρών το πιο εύθυμο μεξικανικό έθιμο.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ από πού προέρχονται όλα αυτά τα σκίτσα του τατουάζ ή face painting με ωραίες κοπέλες με πολλά λουλούδια στο πρόσωπο αλλά συγχρόνως και κάπως μακάβριες αφού απεικονίζουν σκελετωμένα πρόσωπα;
Day of the dead είναι μία γιορτή που λαμβάνει χώρα μεταξύ 31 οκτωβρίου και 2 νοεμβρίου εκτός από το μεξικό εορτάζεται επίσης και στη βραζιλία αλλά και σε άλλες περιοχές της λατινικής αμερικής.
Σύμφωνα με τον μύθο τα μεσάνυχτα της 31 ης οκτωβρίου ανοίγουν οι πύλες του παραδείσου και οι ψυχές των νεκρών βγαίνουν και περιφέρονται στη γη για μία μόνο ημέρα.
Οι οικογένειες και επισκέπτονται τους τάφους και τους στολίζουμε με προσφορές όπως λουλούδια και δώρα ενώ στα σπίτια και στους δρόμους επικρατεί γιορτινή ατμόσφαιρα με φαγητά και ποτά και ζαχαρωτά σε σχήμα νεκροκεφαλής.
Εκείνο το βράδυ η εντυπωσιακή εορτασμοί περιλαμβάνουν τοπικά πανηγύρια όπου οι ζωντανοί μεταμφιέζονται με ρούχα και μακιγιάζ σκελετού για να γιορτάσουν μαζί με τα πνεύματα των αγαπημένων τους.

Η αλήθεια είναι ότι για τις πιο δυτικές χώρες ένας σκελετός υποδηλώνει φόβο και θεωρείται μακάβριο θέαμα , για τους λατινοαμερικάνους είναι πολύ πιο βαθύ νόημα αφού είναι ένας τρόπος αναπαράστασης των ενδότερα του ανθρώπου του άβατου της ψυχής του ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτεί και την μετά θάνατον ευτυχία.

Υπάρχουν βέβαια πάρα πολλές παραλλαγές στο συγκεκριμένο θέμα από το πολύ απλό μακιγιάζ μέχρι το πιο φορτωμένο, είτε άντρας είτε γυναίκα, εγώ αποφάσισα να κάνω και τις δύο παραλλαγές και με άντρα και με γυναίκα, όπως τον άντρα έφτιαξαν ένα πιο απλό μακιγιάζ με λίγες φωτοσκιάσεις ενώ στη γυναίκα λίγο πιο θηλυκό με στρας και κρύσταλλα.




Προσωπικός λογαριασμός:


1 σχόλιο: